Вход за производители
organic
bio
organic
organic
bio


Анета

био магазин
.... прочети още

Естетик Про ЕООД

био магазин
.... прочети още

Анна Мельова

био магазин
.... прочети още

Димитър Алексиев

био магазин
.... прочети още


organic

Статии, ревюта, анализи

Начало > Статии > ЗАБРАВЕТЕ ЗА ЛОШИТЕ НАВИЦИ-ЯЖТЕ ПРАВИЛНО!

ЗАБРАВЕТЕ ЗА ЛОШИТЕ НАВИЦИ-ЯЖТЕ ПРАВИЛНО!

ЗАБРАВЕТЕ ЗА ЛОШИТЕ НАВИЦИ-ЯЖТЕ ПРАВИЛНО!
ЗАБРАВЕТЕ ЗА ЛОШИТЕ НАВИЦИ-ЯЖТЕ ПРАВИЛНО!

Сега е моментът да променим всекидневието си и да започнем да се храни правилно и да се чувстваме добре.

ЛОШ НАВИК 1-БЪРЗО ЯДЕНЕ
Ако ядете бързо,има по-голяма вероятност да не обърнете внимание на сигналите“Не искам повече“,които стомахът подава към мозъка ви.Като резултат преяждате.Тъпченето с храна може да ви докара и храносмилателни проблеми.
КАК ДА ГО ПОБЕДИМ…
Намалете оборотите,сдъвквайте храната си добре,преди да сложите нова хапка в устата си,и се фокусирайте върху това,което ядете.Починете си 10 мин.преди да си сипете нова порция или да преминете към следващото ястие.Запитайте се дали наистина сте гладни.
ЛОШ НАВИК 2-ДОЯЖДАТЕ ХРАНАТА НА ДЕТЕТО
Храната от чуждата чиния не се брои,нали така?Грешен отговор!Шепа чипс или недоядените от детето макарони също влизат в сметката.И калориите се трупат.
КАК ДА ГО ПОБЕДИМ…
Седнете заедно с детето на следобедна закуска и хапнете нещо малко-парче плод,кисело мляко или бисквити с меко сирене.Така най-вероятно няма да посегнете към чиниите на децата.
ЛОШ НАВИК 3-ЕДНООБРАЗНА ХРАНА
Доста хора се придържат към едно и също меню ден след ден,особено ако трябва да се направи нещо набързо.Ако обаче постоянно ядете едни и същи ястия,най-вероятно се лишавате от важни хранителни съставки.Нещо повече-започвате да ядете повече ,тъй като вече нищо не ви е вкусно и интересно.
КАК ДА ГО ПОБЕДИМ…
Пробвайте поне по една нова рецепта или ястие всяка седмица.Във всеки супермаркет има хиляди продукти,така че нямате извинение да готвите еднообразно.Следващия път си купете нещо различно.
ЛОШ НАВИК 4-БЕЗЦЕЛНО ДЪВЧЕНЕ
Шепа фъстъци или чипс,докато приготвяте вечерята,няколко шоколадови бисквити,докато гледате телевизия…Хапвате с повод и често това е просто по навик,а не защото сте гладни.
КАК ДА ГО ПОБЕДИМ…
Помислете какво ядете.Въведете си правило,че може да се храните само седнали на масата,така ще обръщате внимание какво слагате в устата си и ще преодолеете безсмисленото преживяне и прекаляване със сладки.
ЛОШ НАВИК 5-ХРАНА НА КРАК
Храненето в движение определено затруднява здравословния избор.А и е доста по-трудно да прецените колко ядете.Стомахът ви така ще се чувства сит,затова често може да преядем.
КАК ДА ГО ПОБЕДИМ…
Определете си режим с три нормални хранения на ден и две междинни закуски.Придържайте се към едно и също време за хранене,така стомахът и мозъкът ви ще разпознават кога идва време за ядене.Подгответе се-сложете пакетче със сушени плодове в чантата си,така няма да се подадете на изкушението да си купите шоколад или нещо тестено.
ЛОШ НАВИК 6-ПРОПУСНАТА ЗАКУСКА
Да се става рано сутрин може би е трудно.А е толкова изкусително да подремнете още 15 мин. И просто да пропуснете закуската.Но ако го направите,няма да осигурите на организма си няколко от важните витамини,минерали и влакнини.Пропуснатата закуска може да се отрази и на работоспособността ви сутрин.Хората,които закусват работят по-бързо,допускат по-малко грешки и помнят по-добре от тези,които не са яли преди да излязат от дома си.
КАК ДА ГО ПОБЕДИМ…
Купа мюсли с мляко и чаша плодов сок е добър хранителен старт на деня.А ако не можете да ядете толкова рано си вземете закуската в чантата-кисело мляко или плодове са добър избор.Балансираната закуска включва храни от всички групи ,но наблегнете на плодовете.
"Good Food"© 2009-2010 organic.bg. Всички права запазени. Фирма за изработка на сайт и компютри от РС Консулт

   Page copy protected against web site content infringement by Copyscape