Вход за производители
organic
bio
organic
organic
bio


Диляна

био магазин
.... прочети още

Дамян Иванов

био магазин
.... прочети още

Георги Ангелов

био магазин
.... прочети още

Невена Ангелова

био магазин
.... прочети още


organic

Статии, ревюта, анализи

Начало > Статии > БЪДЕТЕ ЗДРАВИ С БИО ХРАНИТЕ!!!

БЪДЕТЕ ЗДРАВИ С БИО ХРАНИТЕ!!!

БЪДЕТЕ ЗДРАВИ С БИО ХРАНИТЕ!!!
Бъдете здрави с биохрани!
Биохраните или така наречените органични храни са тези, които се отглеждат без използването на пестициди, изкуствени торове и различни техники на генното инженерство. Те са безопасни и екологично чисти за разлика от интензивно отглежданите селскостопански култури, за чието производство се използват химически торове, които са опасни както за нашето здраве, така и за околната среда.
Биохраните не съдържат изкуствени добавки, които често се използват за запазването на храната за по-дълго време или такива, които подобряват аромата на храните. Биохраните са естествени и пресни. Те са богати на витамини, минерали и фибри, за разлика от конвенционалните храни.
Органичните храни намаляват риска от сърдечни заболявания и рак, поради наличието на фенолни съединения в тях. Те повишават нивото на антиоксиданти в тялото, което от своя страна намалява риска от ракови заболявания. В днешно време слабата имунна защита ни прави по-податливи на различни заболявания. Приемът на биохрани помага за повишаването на съпротивителните сили на организма. Поради по-високото ниво на хранителни вещества в биохраните, те помагат на организма да се пребори с инфекции.
Биохраните са богати на:
- хром – Дефицитът на хром може да доведе до диабет и втвърдяване на артериите.
- селен – Това хранително вещество предпазва от рак и сърдечни заболявания.
- калций и бор – Тези два елемента заедно помагат за укрепване на костите и предпазва от остеопороза.
- литий – Той ще ви предпази от депресията.
Органичната храна включва месо, билки, чай и кафе, мед, мляко, етерични масла, плодове и зеленчуци, ориз, царевица, маслини и др. Биохраните спомагат да се очисти тялото от вредните химикали. Когато спрете да приемате храни, за чието отглеждане се използват пестициди и вредни химикали, тялото бавно започва да отделя от токсините в него. Това помага в подсилването на имунната система.
Биохраните са много добре приети в цял свят заради ползите за здравето, които те носят със себе си. През последните години потреблението на органични храни се повишава, а органичната индустрия се разраства бързо. Всеки, включително и земеделските стопани, производителите и потребителите са наясно с предимствата на биохраните и вредите от интензивно отглежданите конвенционални храни, които могат да повишат рискът от рак и респираторни и други заболявания. И продуктите от интензивно отглеждани животни могат да бъдат вредни, т.к. на животните често се дават опасни антибиотици, стимулатори на растежа, препарати за обезпаразитяване и други. Когато консумираме мляко и млечни продукти, както и месо, тези препарати влизат в нашето тяло и могат да доведат до коронарни заболявания и високо кръвно налягане.
В сравнение с конвенционалните храни биохраните са по-скъпи, но не може да пренебрегнете ползата от тях. Дори и да са по-евтини, консумирането на конвенционални храни увеличава концентрацията на вредни вещества в нашето тяло. Ето защо, биологичните храни са по-здравословният избор за безопасността и щастието на вашето семейство
© 2009-2010 organic.bg. Всички права запазени. Фирма за изработка на сайт и компютри от РС Консулт

   Page copy protected against web site content infringement by Copyscape