Вход за производители
organic
bio
organic
organic
bio


Max Bio Life

био магазин
.... прочети още

Тонев

био магазин
.... прочети още

Стефан

био магазин
.... прочети още

Таня Василева

био магазин
.... прочети още


organic

Статии, ревюта, анализи

Начало > Статии > Козметика с природни средства

Козметика с природни средства

Козметика с природни средства
Чуствате ли се добре в кожата си? Обичате ли да се гледате в огледалото? Ако отговорът е „ДА”, това е чудесно! Значи полагате редовни грижи за тялото си. Ако отговорът е „НЕ”, значи е време да се замислите и да пристъпите към действие. Това не значи, че трябва да си накупите скъпи козметични продукти в луксозни опаковки и да пръснете куп пари. Точно обратното. В грижата за тялото малкото често означава много.Когато произвеждате козметичните си средства у дома, вие знаете какво точно има в тях и че за производството им не са убивани невини животни. Освен това спестявате доста пари, защото саморъчно приготвената козметика е по евтина в сравнение с готовата. Не на последно място е фактът, че с природната козметика вие допринасяте за опазването на околната среда. Не е нужно непрекъснато да купувате нови щищенца и кутийки, достатачно е да пълните старите.
Кои са предимствата на маслата пред обикновените кремове?
Благодаряние на своята фина текстура маслата попадат лесно в по-дълбоките слоеве на кожата в сравнение с овлажняващите кремове. Там те осигуряват на кожата витамини и ненаситни мастни киселини и укрепват защитната й бариера. Кожата на лицето е много чуствителна. Затова избирайте продукти, които са базирани върху чисти растителни масла без консерванти и стабилизатори.
Подходящи ли са маслата за всеки тип кожа?
Да! Колкото и страно да звучи, дори мазната или смесена кожа понася маслата. Важно е само да се изберат за типа кожа. При мазна кожа се препоръчват продукти с екстракти от невен или розмарин, защото имат свойството да правят порите по-фини и помагат за по-бързото остраняване на нечистотиите. Маслата са добър избор и за почистване, особено за чуствителна кожа, защото премахват мръсотията и грима, без да засягат чуствителния защитен епител на кожата.
Трябва ли да използвам маслата като допълнение към нормалната грижа?
Не е нужно. Може да се слага маслото вечер на почистено лице вместо нощен крем. Три до пет капки са достатачни. Затопля се маслото в дланите и нежно се разнася върху бузите, челото и шията.
Кога да използвам маслата вместо обичайния боди лосион?
Маслата за тяло са истинско спасение за много суха кожа. Те се нанасят лесно и за разлика от лосиона проникват дълбоко в порите. Те подсилват защитните функции на кожата и така трайно й помагат да не се изсушава бързо. Маслото за тяло е ефикасно, ако се намаже веднага след баня бърху влажна кожа. Така се образува водно-маслена емулсия, двете вещества се свързват и попиват максимално добре в кожата.
Какви проблеми могат да се решат с маслата?
Маслата за тяло се грижат за много сухите, лющещи се места по кожата, предимно по лактите и прасците, като ги правят отново меки и нежни. Маслата са подходящи и за целулит, ако са обогате ни с екстракт от бреза. Листата от бреза стимулират лимфната система и я очистват от шлаки. Това подобрява еластичността на кожата и стяга съединителната тъкан. За да се подсили ефекта, преди употреба маслото се загрява леко в дланите и се втрива с кръгови движения. Топлината отваря порите и нанасеното масло прониква по-добре.© 2009-2010 organic.bg. Всички права запазени. Фирма за изработка на сайт и компютри от РС Консулт

   Page copy protected against web site content infringement by Copyscape