Вход за производители
organic
bio
organic
organic
bio


ВЕДА ООД

био магазин
.... прочети още

ВЕДА ООД

био магазин
.... прочети още

Емилия Трендафилова

био магазин
.... прочети още

Ангелина Денева

био магазин
.... прочети още


organic

Статии, ревюта, анализи

Начало > Статии > За ползите от органичния германий

За ползите от органичния германий

За ползите от органичния германий
Природните източници на органичен германий (Ge 132) са основно растения-адаптогени, чиято функция в човешкия организъм е да оптимизират физиологичните процеси и да подпомогнат самоизлекуването: гъби рейши, чесън, бял лук, жен-шен, алое вера, хлорела. В човешкото тяло съдържанието му е най-високо в мускулната тъкан. Ежедневно с храната си доставяме около 1.4-1.5 мг германий. Той бързо се придвижва през тъканите и се елиминира чрез урината.

Многобройни проучвания установяват все по-разнообразни здравословни ефекти на органичния германий върху човешкия организъм:
• Органичният германий е силен имуностимулант. Увеличава производството на интерферон, размножаването на T-хелперни клетки, NK-лимфоцити и активира микрофагите да елиминират цитотоксини.
• Органичната му форма днес се счита за едно от най-големите открития в терапията на злокачествените заболявания.
• Предотвратява развитието на кислородна недостатъчност в тъканите, като доставя кислород във всяка клетка. Най-чувствителни към хипоксията са важни органи като главния мозък, сърдечните мускули, бъбреците и черния дроб. Увеличаването ефикасността на кислорода на клетъчно ниво при хронични заболявания като астма, диабет, ревматоиден артрит, сърдечна недостатъчност, хипертония е от изключително значение за доброто функциониране на организма. С това си качество органичният германий предпазва от възникването на кислороден глад в тъканите не само при болни, но и при хора, занимаващи се интензивно със спорт.
• Счита се за най-силният природен антиоксидант и осигурява защита срещу радиация и свободни радикали на всички клетки и тъкани.
• Потиска развитието на вредни микроорганизми. Големи надежди се възлагат на органичния германий при лечението на СПИН.
• Подпомага възстановяването на костната плътност при остеопороза, действа синергично с други минерали и подобрява усвояването им в костите.
• Има потенциален болкоуспокояващ агент – стимулира производството на ендогенни енкефалин или ендорфин, които по естествен път овладяват болката.
• Съществуват публикации за постигане на неочаквано добри резултати с помощта на органичен германий при отравяне с живак, кадмий и други тежки метали. Съществуват и учени, които приемат нееднозначно неговите въздействия.

Добре е да знаете:
• Органичният германий не трябва да замества конвенционалната терапия на сериозни заболявания, а само да се приема като добавка в позволените количества.
• В случай, че пиете лекарства, задължително се консултирайте с вашия лекар, ако сте решили да приемате органичен германий.
• Органичният германий не е токсичен, но все още няма ясно установени дози за неговия прием. Най-добре е да се приема с храната.
• Препоръчителната дневна доза за жени и мъже е 150 мг.
Прекратете приема на германий и съобщете незабавно на вашия лекар, ако почувствате слабост, замаяност, изтръпване на ръцете или краката или забележите, че количеството урина, което отделяте, е намаляло. Не се препоръчва приема му на хора с бъбречни заболявания, бременни и кърмачки.© 2009-2010 organic.bg. Всички права запазени. Фирма за изработка на сайт и компютри от РС Консулт

   Page copy protected against web site content infringement by Copyscape