Вход за производители
organic
bio
organic
organic
bio


Антон Донков

био магазин
.... прочети още

Органик Фарм ООД

био магазин
.... прочети още

Max Bio Life

био магазин
.... прочети още

Тонев

био магазин
.... прочети още


organic

Статии, ревюта, анализи

Начало > Статии > За ползите от био кафето

За ползите от био кафето

За ползите от био кафето
В днешно време, когато нямаме друг избор, освен да правим компромиси с хранителните продукти, натоварени с вредни химикали от синтетични торове, пестициди и други реагенти, използвани за тяхното производство и преработка, био кафето идва като полъх на свеж, успокояващ, ароматен въздух. Има много неща, които могат да се кажат за био кафето, но най-важните от тях могат да се обобщят в няколко изречения:
• Земята, върху която се отглежда, се оставя некултивирана (незасята) за период от три до пет години (понякога и повече), така че да се „детоксикира” от всички вредни вещества, използвани по-рано на нея.
• Отглежда се без използването на синтетични торове и пестициди.
• Не съдържа генетично модифицирани организми (ГМО).
• Не се инжектира или обработва с лекарства за предизвикване на по-бърз растеж или за подобряване качеството на продукта.
• Не включва никакви химикали или изкуствени аромати, консерванти, оцветители по време на обработката си.
• Опакова се в пакети, които не допускат отделянето на никакви химически или метални соли в него.
Това превръща био кафето в полезна благоуханна напитка, с която обаче не бива да се прекалява (заради високото съдържание на кофеин).
Другите ползи от био кафето са свързани с опазване на околната среда. Тъй като за неговото производство, преработка и опаковане не се използват химикали, то не замърсява околната среда. Също така няма риск за по-малките животни (птици, гризачи и др.) да бъдат отровени или убити в резултат на тези токсични вещества. Така че, това кафе помага изключително много за запазване на биотичната среда и равновесие.
Към днешна дата консумацията на био кафе е много по-малка от консумацията на конвенционално кафе (съответно производството му е по-малко, а цената – по-висока). Но добрата новина е, че интересът към него непрекъснато нараства. И ако трябва да избираме между био кафе и „редовно” кафе, винаги е разумно да предпочетем био кафето – защото е добро за нашето здраве и за заобикалящата ни среда.© 2009-2010 organic.bg. Всички права запазени. Фирма за изработка на сайт и компютри от РС Консулт

   Page copy protected against web site content infringement by Copyscape