Вход за производители
organic
bio
organic
organic
bio


Таня Василева

био магазин
.... прочети още

Маргарита

био магазин
.... прочети още

Сашо

био магазин
.... прочети още

Янко Георгиев

био магазин
.... прочети още


organic

Статии, ревюта, анализи

Начало > Статии > Знаете ли за микроводораслите

Знаете ли за микроводораслите

Знаете ли за микроводораслите
Какво си представяте, когато чуете микроводорасли?
Тези, които чуват за първи път за тях, правят асоциация със зелените неща, които така досадно се заплитат около краката ни в морето, или със странните китайски ястия. Това обаче са макроводорасли и единственото нещо, което ги свързва с микроводораслите, е това, че и двете растат във водна среда.
Микроводораслите са много по-древни от тях. Всъщност, те са първите живи същества на Земята. Науката ги нарича цианобактерии. Те са в състояние да оцелеят без кислород и при много силно ниво на радиация. Именно микроводораслите създават кислорода в атмосферата и по този начин и живота на планетата.
Тези уникални организми оцеляват до наши дни. Сега, когато е много трудно да се храним здравословно – например киселото мляко вече не е съвсем кисело, а плодовете и зеленчуците стават все по-съмнителни и пестициди и консерванти има навсякъде – човечеството търси други начини да поддържа здравето си. Милиони хора по цял свят откриват отговора за себе си в микроводораслите. Сред тях са космонавтите от НАСА, много успели спортисти като Ивет Лалова и Дан О’Браян, актриси като Деми Мур и Дженифър Анистън. Трите основни микроводорасли с доказани полезни свойства са АФА, хлорела и спирулина. Япония е най-големият пазар на хлорела в света. Средната продължителност на живота там е 81 години. Учените отдават това именно на високото потребление на хлорела.
Микроводораслите са изключително лесно усвояеми – до 98%. Няма друга храна, която да е толкова богата на белтъчини, минерали, пълната гама витамини, включително В12, всички незаменими (и много заменими) аминокиселини, множество мощни антиоксиданти, ензими и чудотворни пигменти. Сред основните им качества е способността им да пречистват организма от тежки метали и радиация, да стимулират естествените механизми на тялото ни за защита и регенерация, да ни ободряват и да засилват концентрацията ни.
Микроводораслите съчетават полезното действие и на растителните, и на животинските храни, като нямат никакви странични ефекти или противопоказания. Ето защо, те не могат и не бива да бъдат сравнявани с нито една билка, синтетични витамини или месни храни. Микроводораслите са идеалнa добавка към храната за вегетарианци, спортисти, здрави и болни от всички възрасти!
Истинската философия на приложението на микроводораслите е не само да ги вземаме, когато сме болни, за да оздравеем, а да ги ползваме, когато сме здрави, за да сме пълноценно живи и никога болни.
Да обърнем по-подробно внимание на трите основни микроводорасли:

АФА – диворастящо синьозелено микроводорсало от езерото Кламат
Очарователната АФА е изключителна цялостна храна за здраве. Една от основните й сили е способността й да стимулира производството на възрастни стволови клетки от костния мозък. Полизахариди, особено характерни за това микроводорасло, благоприятстват призводството им. Многобройни научни изследвания показват способността на АФА да увеличава циркулиращите в кръвта стволови клетки от 30% до 80%.
Kaкво друго ще даде АФА на вашия организъм?
АФА ще дари тялото ви с всички жизненоважни витамини и минерали в идеална пропорция и с максимална усвояемост; с множество пигменти с пречистващо, противовъзпалително и антираково действие. АФА е изключителна храна за нервната система и мозъка – най-богата е, спрямо останалата АФА и всички останали биологични видове, на фенилетиламин (ФЕА), хормонът на щастието, мощен естествен антидепресант, засилващ паметта, творчеството и вниманието. АФА е най-богата на най-лесно усвояемите белтъчини – 95% усвояемост. Съдържа 18 незаменими (и множество заменими) аминокиселини в пропорция, най-близка до тази на човешкото тяло. Най-богата от всички храни на витамин В12. Идеална храна за вегетарианци, бременни, бебета и спортисти. АФА е мощен имунорегулатор. Грам и половина АФА стимулират 40% от клетките на имунната система. АФА съпътства оздравителните процеси при много болести, сред които рак, диабет, множествена склероза, проблеми с щитовидната жлеза, депресии, проблеми със съня, зрението и много други.

Хлорела пиреноидоса с разбита клетъчна стена, произведена според японските стандарти за качество
Хлорела е зелено микроводорасло с обособена клетъчна стена, с цялостно и хармонично въздействие върху организма, с редица предимства пред останалите микроводорасли и храни. Тя съдържа уникалния растежен фактор (РФХ), който регенерира тъканите, подпомага заздравяването на външни и вътрешни рани и удължава дълголетието с 30%. РФХ стимулира отделянето на възрастни стволови клетки.
Kaкво друго ще даде хлорела на вашия организъм?
Клетъчната стена на хлорела улавя токсините, тежките метали и радиацията и ги извежда вън от тялото ви. Хлорела става популярна като хранителна добавка след Втората Световна Война – тя е тайното оръжие, благодарение на което Япония се справя след двете атомни бомби. Хлорела е незаменим помощник на храносмилателната система. Тя е силен пребиотик – увеличава полезната чревна флора до четири пъти. Най-богата е на храносмилателни фибри. Изключителен приятел на хора, страдащи от гастрит, колит и язва. Хлорела е най-богата на ДНК и РНК от всички създания на Майката Природа. Това я превръща в мощна храна за мозъка, за хармонизиране на имунната система, за подмладяване и дълголетие. Хлорела е най-богата на хлорофил – оттам идва и името й. Хлорофилът пречиства кръвта и има антираков ефект. Хлорела съдържа уникален естествен антибиотик, наречен хлорелан.
Хлорела е изключителна храна за зрението, силен имунорегулатор, съпътства оздравителните процеси при рак, диабет, множествена склероза, след инсултни и инфарктни състояния, при възстановяване след травми и операции. Регулира нивото на холестерола. Хлорела е изключителна храна за бременни, майки, бебета и деца. Стимулира развитието на мозъка, на всички мускули и органи до 18-годишна възраст за постигането на заложения генетичен максимум.

Спирулина платенсис
Спирулина е най-богата на синия пигмент фикоцианин. Той има мощен противовъзпалителен ефект, защото инхибира виновника за всички възпаления в тялото ни. Знае се, че възпаленията възпрепятстват придвижването на стволовите клетки и достигането им до мястото, което се нуждае от тяхната помощ. Редица научни изследвания показват, че именно фикоцианинът стимулира отделянето на зрели стволови клетки.
Kaкво друго ще даде спирулина на вашия организъм?
Заради противовъзпалителното си действие, спирулина е идеален помощник при алергии, астми, синузити и вички останали заболявания, завършващи на „-ит”. Има и болкоуспокояващо действие. Спирулина дарява вашия организъм с витамини, минерали, аминокиселини, пигменти, ненаситени мастни киселини и много други полезни вещества. Тя е най-богата на бетакаротини, съдържа десет пъти повече костноизграждащ калций от млякото и девет пъти повече магнезий от черния ориз. Спирулина регулира имунната система и стимулира производството на естествени интерферони – незаменим приятел на страдащите от множествена склероза, хепатит и рак. Спирулина дава много енергия на ума и тялото, прави ни по-трудоспособни и издръжливи!© 2009-2010 organic.bg. Всички права запазени. Фирма за изработка на сайт и компютри от РС Консулт

   Page copy protected against web site content infringement by Copyscape