Органик/Био Производители

organic
bio organic bio
bio
Производител:  
Сдружение "Бизнес Център - Елхово"
 
Телефон:  
0478 / 8 82 52
 
E-mail:  
office@bcelhovo.org
 
Произход:  
България
 
Сдружение "Бизнес Център - Елхово"
organic
bio bio organic
bio
organic
"ТРОНКА" е марката, под която искаме да представим най-добрите български биологични продукти, отгледани в региона на планините Странджа и Сакар – земя, прочута от древността с богатствата си от билки с изключителна лечебна сила. В труда си "Изследвания върху растенията" Теофраст (370 - ок. 285 г. пр.н.е.), наричан баща на ботаниката, казва, че Тракия е най-богатият на лечебни треви район в тогавашния свят.
Билките и подправките стоят в основата на природното лечение, обогатявано и развивано столетия наред от жреци, монаси и лечители.
Убедени сме, че пътят към добро здраве и силен дух е възможен, само когато сме в хармония с природата. Затова и нашите био продукти с марка "ТРОНКА" се произвеждат по технология, целяща запазването на екологичното равновесие, без употребата на изкуствени торове, пестициди и регулатори.
Произведени с много ръчен труд, грижа и любов към земята, те притежават качествата на истинския натурален продукт. През 2004 г. сдружение "Бизнес център - Елхово" започна отглеждането на билкови насаждения по проект "Подкрепа на производителите на билки и алтернативни земеделски продукти" финансиран от Кралство Норвегия и ПРООН. По проекта се създават добри предпоставки за развитие на биологичното земеделие и по-специално - за отглеждането на медицински растения в региона на Странджа - Сакар.
Центърът работи в няколко посоки:
- Развитие на устойчиви стопанства, осигуряващи трайни доходи от билкопроизводство и биологично земеделие.
- Производство на качествена продукция за вътрешния пазар и за износ.
- Прилагане на съвременни селскостопански практики, съобразени с околната среда и пазарните изисквания.
Към работата на бизнес центъра включихме научни работници и експерти в областта на отглеждането на медицински растения. Започнахме теоретични и практически обучения на земеделски стопани по култивиране на билки, технологии по билкозаготовка, събиране на диворастящи билки и плодове и биологично земеделие. Създадохме опитно поле за производство на семена и разсади от подходящи за региона видове. Изградихме база за сушене, преработка и пакетаж на продукцията. През 2005 г. бе сертифицирана биологична ферма за билки, подправки и зеленчуци "Островът" на площ от 160 дка.
През 2008 г. сдружението започна пакетирането на биологични продукти под марката "ТРОНКА", които се предлагат в магазинната мрежа на страната днес.

Коментари, отзиви, мнения


Тронка  - 
Уважаеми г-н Нечев, г-н Лалковски и г-жа Николаева, съжаляваме, ако сте очаквали отговор от нас, а не сте го получили. Молим Ви за въпроси към нас да ни пишете на office@bcelhovo.org или се свържете с нас чрез подадените контакти на сайта ни tronka.com

Николаева  - 
Здравейте, Искам да отворя био магазин в София. Мога ли да работя с продуктите ви? Моля, пишете ми за условията ви на работа. Благодаря.

Лалковски  - 
Здравейте, Искам да си закупя мурсалски чай. От София съм. Мога ли да го намеря тук в столицата или да ходя до Триград? Бих ли могъл да го поръчам от вас? Поздрави.

Димитър Нечев  - 
Здравейте, От няколко години се занимавам с култивиране на редки билки и създаване на насаждения от тях. Бих ли могъл да се надявам на интерес от ваша страна (подпомагане и реализация)? Благодаря за вниманието!

Напиши коментар

Попълнете !
Грешен e-mail !
© 2009-2010 organic.bg. Всички права запазени. Фирма за изработка на сайт и компютри от РС Консулт

   Page copy protected against web site content infringement by Copyscape