Органик/Био Производители

organic
bio organic bio
bio
Производител:  
"Златната ябълка" ООД
 
Телефон:  
02 / 962 36 10
 
E-mail:  
info@goldenapple-bg.net
 
Произход:  
България
 
"Златната ябълка" ООД
organic
bio bio organic
bio
organic
"Златната ябълка" - златен стандарт в здравето и красотата
"Златната ябълка" е първата българска фирма, която работи по мрежов маркетинг с органични продукти на основата на микроводорасли. Поставили сме си за цел да предлагаме качествени продукти с научно доказани здравословни свойства. И успяваме.
За първи път в света именно "Златната ябълка" предлага и трите микроводорасли - АФА от езерото Кламат, хлорела и спирулина, ензими и пробиотици. Всички наши продукти са представени за първи път в България и Източна Европа и голяма част от тях нямат аналог на пазара.
"Златната ябълка" работи в сътрудничество с научни екипи от цял свят и така предоставяме информация както за въздействието на микроводораслите върху здравето, така и за превъзходството по качество на нашите продукти, в сравнение с останалите на пазара.
"Златната ябълка" e носител на голямата награда "Златен лъв" за серията хранителни добавки на основата на органични микроводорасли, които стимулират отделянето на зрели стволови клетки и интерферони, хармонизират имунната система, пречистват организма от токсини, нямат противопоказания и са храна за всички възрасти. Сертификатите на "Златната ябълка" са гаранция за качество.
I. СЕРТИФИКАТИ ЗА ОРГАНИЧНОСТ (100%)
Naturland е германски органичен стандарт за органично производство и преработка, в съответствие с изискванията на IFOAM (International Federation of Organic Agriculture Movements – Международната федерация на движенията за органично земеделие). Naturland сертифицира и гарантира, че микроводораслото е култивирано само с растителни източници на N (азот) и P (фосфор) и няма никакви животински торове и добавки.
Control IMO – швейцарски органичен стандарт на Института по маркетология в Швейцария. Удостоверява 100% органично микроводорасло, култивирано с растителни източници на N (азот) и P (фосфор), без никакви животински съставки. Control IMO е съгласуван със стандартите на САЩ (NOP – National Organic Program), Япония (JAS – Стандарт на японското земеделие) и Европейския съюз.
USDA ORGANIC (Mинистерство на земеделието на САЩ) – сертифицира продуктите, които са eco-friendly (т.е. не увреждат околната среда) и отговарят на стандартите на USDA NOP – Националната програма за органичност на Mинистерство на земеделието на САЩ. Продуктът отговаря на стандартите за органичност на САЩ. Сертификатът е потвърден от IMO – Швейцария (за използване само на N (азот) и P (фосфор) от растителен произход). ECOCERT изразява висок био стандарт. Показва, че продуктът покрива органичните стандарти на Франция. Марката ECOCERT е гаранция за професионалистите за устойностяване на най-високо качество, а за клиентите е сериозен знак на доверие и качество на продукта. ECOCERT удостоверява и японските стандарти JAS (Japan Agriculture Standard) за био продукт. Организацията ECOCERT е световен лидер. Заедно с UNESCO, ECOCERT е организатор на ежегоден колоквиум на тема: "Околната среда и устойчивото здраве". Марките ЕКО и ЕVЕ (Espaces verts ecologiques - Зелено екологично пространство) са развити от ECOCERT – например в Париж 100 парка, площада и др. обекти са сертифицирани с ЕVЕ.
OCIA (Organic Crop Improvement Association) – организацията за подобряване на органичните реколти е най-старата, най-голяма и с най-голям престиж в индустрията на органичните сертификати. Предоставя превъзходен органичен стандарт. Единствена сред микроводораслите, спирулината, иэползвана от "Златната ябълка", притежава този стандарт в света. OCIA се е посветила да даде най-високия органичен стандарт, за да могат да бъдат достигнати глобалните органични пазари. OCIA членува в IFOAM (International Federation of Organic Agriculture Movements – Международната федерация на движенията за органично земеделие). OCIA се е посветила на подобряване на еко средата.
OTCO (Oregon Tilth Certified Organic) – удостоверява, че АФА е със 100% органични съставки и производството е 100% органично. ОТСО е международно признат символ/стандарт за цялостна органичност. Предлага система, която включва строги производствени стандарти, инспекция и договори, които защитават производителя и клиента на органични продукти. ОТСО покрива стандартите на различни организации, между които USDA – NOP, както и стандартите за органичност на Европейския съюз.
II. СТАНДАРТИ ЗА БЕЗОПАСНО И КАЧЕСТВЕНО ПРОИЗВОДСТВО
USP – Ingrеdient Verified е позволение за използване на знака на US фармакопеята. То се основава на GMP. Единственото водорасло в света, което притежава този престижен сертификат, е спирулината на "Златната ябълка". US Pharmacopeia – The Standard of Quality – стандартите на USP са признати в 130 страни в последните 200 години.
USP Ingrеdient Verification Program (Програма за установяване на съответствие) – гарантира, че:
а) Съставките отговарят на качеството от партида до партида.
б) Съставките отговарят на твърденията от Сертификата за анализ на идентичност, сила, чистота и качество. в) Съставките са приготвени в съгласие с приетия производствен метод.
г) Съставките отговарят на приетите норми за замърсяване.
USP има за цел да подобри здравето на хората по света чрез стандарти и програми, осигуряващи качество и безопасност на храните.
BVQI (Bureau Veritas Quality International) – основано през 1828 г., започва със сертифициране на кораби, самолети, индустриално оборудване. Сертифицира ISO 9001, ISO 14001, HACCP и други стандарти.
ISO 14001:2004 - International Standard Organization. Система за управление на околната среда.
HACCP – основан на Food Safety System (система за безопасни храни). Издава се от BVQI, в съгласие със стандартите на "Dutch National Board of Experts".
Hazard Analysis Critical Control Point – критична контролна точка за анализ на риска. Отговаря на 7 принципа (условия). Международни методи за предотвратяване на микробиологични, химически и физически замърсявания по време на производството на храната (целия цикъл). Наличието на HACCP увеличава доверието на клиентите. ISO 9001:2000 – международна система за управление на качеството. Търси се качество, което удовлетворява клиентите.
UKAS (United Kingdom Accreditation Service) – гаранция за качество. III. СЕРТИФИКАТИ, СЪОБРАЗЕНИ С РЕЛИГИОЗНИ ЗАКОНИ
HALLAL – легален, позволен, разрешен (араб.) Произведен в съгласие с Шариата (ислямските закони). 95% от мюсюлманите по света спазват Шериата. HALLAL пазарът е с годишен оборот 600 милиарда USD, нарича се HALLAL индустрия. Включва ресторанти, магазини и клиентите са 1.6 милиарда.
STAR – K KOSHER KOSHER е храна, произведена в съгласие с еврейските закони за храната (KASHRUT). KOSHER включва всички съставки на водораслото, начина на производство, пълната гама продукти.

Коментари, отзиви, мнения


Elizabet Haira  - 
mnogo bih iskala da opitam ot vashite prodykti, no za jalost sam ot Varna. Ima li nachin da si gi zakupq ot tyk i ot kade. pozdravi Eli

Напиши коментар

Попълнете !
Грешен e-mail !
© 2009-2010 organic.bg. Всички права запазени. Фирма за изработка на сайт и компютри от РС Консулт

   Page copy protected against web site content infringement by Copyscape