Вход за производители
organic
bio
organic
organic
bio


Валентин Тафраджийски

био магазин
.... прочети още

Д. Колева

био магазин
.... прочети още

С. Василева

био магазин
.... прочети още

Organic/Bio vineyard with house Mihail Todorov

био магазин
.... прочети още


organic

Статии, ревюта, анализи

Начало > Статии > За ползите от органичния германий

За ползите от органичния германий

За ползите от органичния германий
Природните източници на органичен германий (Ge 132) са основно растения-адаптогени, чиято функция в човешкия организъм е да оптимизират физиологичните процеси и да подпомогнат самоизлекуването: гъби рейши, чесън, бял лук, жен-шен, алое вера, хлорела. В човешкото тяло съдържанието му е най-високо в мускулната тъкан. Ежедневно с храната си доставяме около 1.4-1.5 мг германий. Той бързо се придвижва през тъканите и се елиминира чрез урината.

Многобройни проучвания установяват все по-разнообразни здравословни ефекти на органичния германий върху човешкия организъм:
• Органичният германий е силен имуностимулант. Увеличава производството на интерферон, размножаването на T-хелперни клетки, NK-лимфоцити и активира микрофагите да елиминират цитотоксини.
• Органичната му форма днес се счита за едно от най-големите открития в терапията на злокачествените заболявания.
• Предотвратява развитието на кислородна недостатъчност в тъканите, като доставя кислород във всяка клетка. Най-чувствителни към хипоксията са важни органи като главния мозък, сърдечните мускули, бъбреците и черния дроб. Увеличаването ефикасността на кислорода на клетъчно ниво при хронични заболявания като астма, диабет, ревматоиден артрит, сърдечна недостатъчност, хипертония е от изключително значение за доброто функциониране на организма. С това си качество органичният германий предпазва от възникването на кислороден глад в тъканите не само при болни, но и при хора, занимаващи се интензивно със спорт.
• Счита се за най-силният природен антиоксидант и осигурява защита срещу радиация и свободни радикали на всички клетки и тъкани.
• Потиска развитието на вредни микроорганизми. Големи надежди се възлагат на органичния германий при лечението на СПИН.
• Подпомага възстановяването на костната плътност при остеопороза, действа синергично с други минерали и подобрява усвояването им в костите.
• Има потенциален болкоуспокояващ агент – стимулира производството на ендогенни енкефалин или ендорфин, които по естествен път овладяват болката.
• Съществуват публикации за постигане на неочаквано добри резултати с помощта на органичен германий при отравяне с живак, кадмий и други тежки метали. Съществуват и учени, които приемат нееднозначно неговите въздействия.

Добре е да знаете:
• Органичният германий не трябва да замества конвенционалната терапия на сериозни заболявания, а само да се приема като добавка в позволените количества.
• В случай, че пиете лекарства, задължително се консултирайте с вашия лекар, ако сте решили да приемате органичен германий.
• Органичният германий не е токсичен, но все още няма ясно установени дози за неговия прием. Най-добре е да се приема с храната.
• Препоръчителната дневна доза за жени и мъже е 150 мг.
Прекратете приема на германий и съобщете незабавно на вашия лекар, ако почувствате слабост, замаяност, изтръпване на ръцете или краката или забележите, че количеството урина, което отделяте, е намаляло. Не се препоръчва приема му на хора с бъбречни заболявания, бременни и кърмачки.© 2009-2010 organic.bg. Всички права запазени. Фирма за изработка на сайт и компютри от РС Консулт

   Page copy protected against web site content infringement by Copyscape